Rondje Helmond

Een fietsroute van 46,6 km langs de mooiste en meest verrassende plekjes van de stad, dat is ‘Rondje Helmond’. De route voert je langs 12 punten. Je fietst niet alleen door prachtige groene gebieden, maar je passeert ook een aantal bijzondere woonwijken van de stad, zoals Brandevoort en Dierdonk. Starten is eenvoudig en kan op een willekeurig punt in de route. Daarnaast kun je ervoor kiezen om een hele of halve route te fietsen en je hebt de mogelijkheid om de route linksom of rechtsom te fietsen.

Starten is eenvoudig en kan op een willekeurig punt in de route. Daarnaast kun je ervoor kiezen om een hele of halve route te fietsen en je hebt de mogelijkheid om de route linksom of rechtsom te fietsen.

Onderweg vind je drie openbare watertappunten van Brabant Water om een bidon of een flesje te vullen. Voor de fietsers met e-bike is er de mogelijkheid om hun elektrische fiets weer gratis bij te laden. Dit kan op verschillende punten langs de route.

Rondje Helmond laat je al het moois zien dat Helmond te bieden heeft. Veel fietsplezier!

Startpunt
Centraal Station Helmond
Stationsplein 7
5701 PE Helmond

Openbaar vervoer
Kom je met de trein? Stap dan uit op het geheel vernieuwde centraal station van Helmond.

Eigen vervoer
Auto:
Parkeerterrein Groenewoud en Stadskantoor liggen het dichtst bij het officiële startpunt van de route (punt 1: Stationsplein, centraal station Helmond)
Fiets: Geen fiets?  Fitland Hotel Helmond verhuurt fietsen aan de Suytkade. Vanaf het centraal station loop je er zo naar toe! Je kunt hier gewone fietsen huren, maar ook e-bikes van Mihatra e-bikes. 

brabant vertelt is een project van Kunstloc Brabant

Website © Afdeling Online