NAR | Doden- en Godenlandschap

Een wandelroute van 4.3 km langs 27 punten bij Nistelrode. Deze NAR-route (Nieuwe Arcadische Route) is onderdeel van het project Kunst aan de A50 van bkkc. De struin-routes van de NAR voeren je door het snelweglandschap van het Brabantse deel van de A50.

Deze route bij Nistelrode neemt je mee naar het vaak onbekende achterland van de snelweg langs diverse kunstwerken, slotjes, pelgrimsroutes, houtwallen en beekdalen. Laat je verrassen door archeologische opgravingen zoals de ‘Paalgraven’, urnenvelden, brons depots en het ‘Vorstengraf’ van de vorst van Oss. De app geeft je toegang tot verhalen, geluiden, spellen en kunstwerken van de NAR. Je komt op deze manier op plekken die je anders niet zo snel bezocht zou hebben, dus houdt er rekening mee dat het woord struinen hier van toepassing is!

Landschapsprotheses
Ook vind je een netwerk van landschapsprotheses op de route. Deze zijn door beeldend kunstenaars Kiki van Eijk en Joost van Bleiswijk ontworpen. De landschapsprotheses zijn hulpmiddelen (overstapjes voor omheiningen, vlonders, bruggetjes en trekveren voor waterlopen) die het wandelaars en fietsers mogelijk maken diep door te dringen in het landschap. Laat je verrassen door rijkdom van de streek rondom de A50, de levensader die ons op verschillende manieren verbindt.

Startpunt
Slabroekseweg 5 5388 PX Nistelrode

Openbaar vervoer
Neem vanaf Grave of Den Bosch de bus en stap uit bij bushalte Tunnel Vorstengraf. Vanaf daar is het nog 1,2 km wandelen naar het begin van de route.

Eigen vervoer
Auto: Je kunt je auto op verschillende plekken parkeren langs de route. Fiets: Er is geen fietsenstalling aanwezig op locatie, maar de fiets kunt u vastleggen aan een paaltje.Concept: Stichting Kunst aan de A50, bkkc
Opdrachtgever: Stichting Kunst aan de A50 Producent: bkkc Jaar van ontwikkeling/ Ontwikkeld in: 2011- 2012
Deelnemende kunstenaars: Joost van Bleiswijk, Kiki van Eijk, Ted van Lieshout, van Paridon x de Groot, Katinka Polderman, Paul Roncken
Bijdragen van: Bureau KD, Paul Roncken Fotografie: Bureau KD

brabant vertelt is een project van Kunstloc Brabant

Website © Afdeling Online