NAR | de Aa Veghel

Een wandelroute van 7,7 km, langs 34 punten bij Veghel. Deze route bij Veghel voert je langs bijzondere plekken zoals het Duits Lijntje, de Aa, Kasteel Zwanenburg en de Kilsdonkse molen. Je wordt uitgenodigd door het landschap nabij de A50 te struinen.

Landschapsprotheses
Ook vind je een netwerk van landschapsprotheses op de route. Deze zijn door beeldend kunstenaars Kiki van Eijk en Joost van Bleiswijk ontworpen. De landschapsprotheses zijn hulpmiddelen (overstapjes voor omheiningen, vlonders, bruggetjes en trekveren voor waterlopen) die het wandelaars en fietsers mogelijk maken diep door te dringen in het landschap.

Nieuwe Arcadische Route
Deze NAR-route (Nieuwe Arcadische Route) is onderdeel van het project Kunst aan de A50 van bkkc. De struinroutes van de NAR voeren je door het snelweglandschap van het Brabantse deel van de A50.

Laat je verrassen door de stilte en rijkdom van de streek rondom de A50, de levensader die ons op verschillende manieren verbindt.

Startpunt
Dr. Verbeeksingel 13 5461 AJ Veghel

Openbaar vervoer
Vanaf busstation Veghel is het een paar minuten lopen naar het beginpunt van deze route.

Eigen vervoer
Auto: Parkeren doe je in de parkeerzone bij de Hertog Janstraat. Fiets: Je moet een beetje improviseren om je fiets goed te stallen in de buurt van de Hertog Janstraat in Veghel.Concept: Stichting Kunst aan de A50, bkkc Opdrachtgever: Stichting Kunst aan de A50 Producent: bkkc Jaar van ontwikkeling/ Ontwikkeld in: 2011- 2012 Deelnemende kunstenaars: Joost van Bleiswijk, Kiki van Eijk, Ted van Lieshout, van Paridon x de Groot, Katinka Polderman, Paul Roncken Bijdragen van: Bureau KD, Paul Roncken Fotografie: Bureau KD

brabant vertelt is een project van Kunstloc Brabant

Website © Afdeling Online