NAR | Blixembosch Eindhoven

Een wandelroute van 3.5 km, langs 16 punten. Deze NAR-route voert je door de bijzondere Eindhovense wijk Blixembosch. Tegenover de IKEA, aan de andere kant van de A50, achter een hoge geluidswal ligt de woonwijk Blixembosch. In de woonwijk word je meegenomen via de ogen en ervaringen van Joshua, een opgroeiend kind in Blixembosch. Deze wijk is zichtbaar geïnspireerd op bouwstijlen uit vele landen en kent zelf ook een lange Brabantse geschiedenis met het oprichten van de Philipswijk als een hoogtepunt.

Deze route kun je lopen in combinatie met de route NAR | Ekkersrijt Son en Breugel. Beide routes helpen je om stil te staan bij hedendaagse ontwikkelingen die ons allen aangaan en dagelijks raken, maar waar we zo vaak aan voorbij gaan.

Met deze (en andere) NAR-Routes ervaar je het A50-snelweglandschap van de beste kant!

Startpunt
Ouvertureplein
Ouverture 32
5629 PV Eindhoven

Openbaar vervoer
Vanaf station Eindhoven centraal kun je het bestede bus nemen. Als je bij bushalte Opera uitstapt, ben je vlakbij het startpunt van de route.

Eigen vervoer
Auto: Je auto kun je ergens in de woonwijk parkeren.
Fiets: Je fiets stallen wordt een uitdaging. Je kunt ‘m vastleggen aan een paal in de woonwijk of je neemt ‘m lekker mee.Concept: Stichting Kunst aan de A50, bkkc
Opdrachtgever: Stichting Kunst aan de A50
Producent: bkkc
Jaar van ontwikkeling/ Ontwikkeld in: 2011- 2012
Deelnemende kunstenaars: Joost van Bleiswijk, Kiki van Eijk, Ted van Lieshout, van Paridon x de Groot, Katinka Polderman, Paul Roncken
Bijdragen van: Bureau KD, Paul Roncken
Fotografie: Bureau KD

brabant vertelt is een project van Kunstloc Brabant

Website © Afdeling Online