Landkunst op de Buisse Heide 2015

Landkunst op de Buisse Heide
Voor het vierde jaar op rij een buitenexpositie langs de contouren van de bestaande gedichtenroute van Henriette Roland Holst. Nieuwe werken van een zevental kunstenaars en dichters zijn toegevoegd aan het pad waar ook drie werken van andere jaren bewaard zijn gebleven. De expositie is tot 2 november 2015 van zonsopgang tot zonsondergang gratis te bezoeken. De wandeling duurt ongeveer 2 uur.

De Buisse Heide staat bekend als het dierbare landschap uit de jeugd van Vincent van Gogh. De inspiratie die de Heide hem bood is goed terug te zien in zijn latere schilderijen. Aan het begin van de twintigste eeuw maakten het echtpaar Henriette en Richard Roland Holst hier een artistieke buitenplaats(te zien op de route). Henriette was dichteres, veel van haar gedichten zijn ook terug te vinden op de route.

De deelnemend kunstenaars hebben allen een tijdlang verbleven op deze artistieke buitenplaats van het echtpaar Roland Holst. Gedurende hun periode als artist-in-residence hebben zij de werken gemaakt die nu deel uit maken van de expositie. Het is mooi om te zien dat de kunstenaars zich allen op hun eigen manier hebben laten inspireren door de Heide. De een is geïnspireerd geraakt door het verhaal van Van Gogh, de ander door het echtpaar Roland Holst en weer een ander simpelweg door de natuur. Allen doen ze de rijke historie van de Buisse Heide eer aan.

‘Landkunst op de Buisse Heide’ is een initiatief van het Vincent van Goghhuis en bkkc, in samenwerking met Natuurmonumenten.


Startpunt
Parkeerplaats
Buissedreef
4885 Achtmaal

Openbaar vervoer
Voor de echte wereldreizigers onder ons is het openbaar vervoer natuurlijk altijd een optie, toch wordt voor deze route aangeraden lekker de auto te nemen. Mocht je toch met het openbaar vervoer komen, volg dan deze stappen:

Neem, afhankelijk van je vertrekpunt, de trein of bus naar respectievelijk Zundert of Roosendaal. Vanaf hier neem je buurtbus 220 tot aan bushalte Pastoor de Bakkerstraat in Achtmaal. Vanaf hier is het nog een half uur lopen. Loop de Buntweg af tot je bij de t-splitsing van de Roosendaalsebaan komt. Loop hier het voetpad van de onverharde weg op tot je de bordjes van de Buisse Heide ziet. Links van de bordjes is de parkeerplaats, hier gaat de route van start.

Eigen vervoer
Je auto kun je parkeren direct naast het begin van de route, op de kleine parkeerplaats. Let op, want de weg ernaartoe is onverhard.

brabant vertelt is een project van Kunstloc Brabant

Website © Afdeling Online