Geheimen van de Spinolaschans

Ontdek de geheimen van de Spinolaschans
Een wandelroute van 1,4 km bij Breda. De landkunst expositie ‘Ontdek de geheimen van de Spinolaschans’ bevindt zich op een hele bijzondere en verscholen plek in de Zuiderwaterlinie. De expositie is tot 18 oktober 2015 van zonsopgang tot zonsondergang gratis te bezoeken. De wandeling duurt ongeveer 25 minuten.

De Spinolaschans is een uniek en meer dan vier eeuwen oud verdedigingswerk. Het Brabants kenniscentrum voor kunst en cultuur (bkkc) heeft zeven jonge kunstenaars uitgenodigd om speciaal voor deze locatie een buitenkunstwerk te maken. De kunstwerken vertellen de verhalen van de Zuiderwaterlinie en de Spinolaschans in het bijzonder. De expositie is tot stand gekomen in samenwerking met Staatsbosbeheer en Erfgoed Brabant en met steun van het Biesboschstreekfonds.


Startpunt
Parkeerplaats
Nieuwe Bredease Baan 10
4825 BP Breda

Openbaar vervoer
Kom je met de trein? Stap dan uit op het centraal station van Breda. Vanaf daar is het een kwartiertje fietsen naar de route.
Je kunt ook met de bus reizen. Buslijn 123 (richting Raamsdonksveer) of 122 (richting Lage Zwaluwe) brengt je naar de route, let op je moet dan nog wel 10 minuten lopen naar het startpunt.
Plan je reis via

Eigen vervoer
Je auto kun je parkeren direct naast het begin van de route, op een kleine parkeerplaats met kiezelstenen. Let op, want vanaf de weg zie je de parkeerplaats bijna niet liggen!

brabant vertelt is een project van Kunstloc Brabant

Website © Afdeling Online