BelsLijntje NL-BE

BelsLijntje NL – BE
Een 45 km lange fietsroute van Tilburg (NL) naar Turnhout (BE) over de voormalige spoorverbinding BelsLijntje. De route voert je langs 25 punten.

BelsLijntje is inmiddels van spoorlijn overgegaan in fietspad. Het pad wordt nu ingezet om de identiteit van dit bijzondere – letterlijk grensoverschrijdende – gebied te versterken. Fietsend over de voormalige spoorverbinding verken je het grensland, het landschap, de cultuurhistorie en de vele verhalen die het BelsLijntje rijk is. Onderweg kun je ook nog culinair genieten van streekproducten. Laat je verrassen!

In de app laten wij je onder andere zien hoe kunst en kunstenaars een bijzondere rol spelen in het visualiseren van de identiteit van het BelsLijntje.

Let op!
Bij het gebruik van de app maak je gebruik van internet en GPS op je telefoon. Download altijd van tevoren via wifi de route, zodat je de route al op je telefoon hebt. Bij deze route steek je de grens over naar België. Om hoge kosten te voorkomen, zet je je internetverbinding op je smartphone uit voordat je de grens overgaat.

Startpunt
Tilburg Centraal Station
Spoorlaan 35
5038 Tilburg

Openbaar vervoer
Kom je met de trein? Stap dan uit op Tilburg Centraal Station.

Eigen vervoer
Auto: parkeren doe je bij Parkeergarage Tivoli of  Knegtel. Deze parkeergarages liggen dicht bij het startpunt van de route.

Fiets huren? Dit kun je doen bij het Centraal Station Tilburg.
belslijntjelogoanwb belslijntjelogostichtingcoac belslijntjelogoprovincienoordbrabant belslijntjelogobkkc belslijntjelogo

brabant vertelt is een project van Kunstloc Brabant

Website © Afdeling Online