Persoonlijke verhalen van oorlogsgetuigen met Brabant Bevrijd

Deze maand is het precies 75 jaar geleden dat Brabant bevrijd werd door de geallieerden en de Tweede Wereldoorlog ten einde kwam. Alhoewel de ambitieuze operatie Market Garden uiteindelijk een mislukking werd – het zou nog een tijdje duren voordat het hele land bevrijd werd – kon onze provincie na Limburg uit handen van de Duitsers worden gegeven.

Met de route Brabant Bevrijd ontdek je wat ooggetuigen meemaakten in die allesbeslissende dagen. Elk routepunt bevat een video waarin een persoonlijk verhaal wordt verteld, gesteund door een korte tekstbeschrijving. Emoties van hoop en vreugde wisselen zich af met verdriet en rouw, want zo’n gebeurtenis kan zelfs na 75 jaar niet helemaal vergeten worden.

Brabant Bevrijd is een initiatief van Pelicula Film & TV. De autoroute is ontwikkeld naar het project ‘Toen Nederland bezet en bevrijd was’. In dit project legt Pelicula Film & TV persoonlijke verhalen vast die zich afspelen in de periode 44/45 en een link leggen tussen het – vooral Zuidelijke – bevrijde deel van Nederland en bezet Nederland.

Om de volledige route te bekijken download je eerst de Brabant Vertelt app, te vinden in de App Store en Google Play Store. Zoek vervolgens in de app naar Brabant Bevrijd en download de route, waarna je automatisch genavigeerd wordt naar het eerste punt.

Meer informatie? Klik dan hier voor de Brabant Bevrijd pagina.

brabant vertelt is een project van Kunstloc Brabant

Website © Afdeling Online