Nieuwe route ‘Paden Banen door De Maashorst’

3 juni 2018, door Rhiannon Coolen.

Yes, er staat weer een nieuwe route in de app! Dit keer is het een prachtige wandelroute door het natuurgebied de Maashorst. Deze route is een samenwerking met het kunstproject ‘Paden Banen’ dat Krijn Christiaansen en Cathelijne Montens (KCCM) hebben ontwikkeld. De route ‘Paden Banen door De Maashorst’ loopt langs bijzondere plekken met ieder een eigen verhaal en interessante natuur- en cultuurhistorie.

Al lopend door het gebied kom je meer te weten over het ontstaan en de toekomst van dit mooie natuurgebied. Je wandelt door bossen en heidevelden, over zandheuvels, kaarsrechte dreven en slingerende driften, langs bolle akkers, waterpartijen, structuurgaten en een buurtschap. De kunstenwerken in de route laten je kennis maken met de begin- en eindpunten van de zogenaamde dreven. De structuur van rechte dreven en slingerende driften is van oudsher ontstaan om De Maashorst toegankelijk te maken voor schapen en hun herders en imkers met hun bijenvolken. Daar vind je nu hedendaagse kunstwerken, die tevens dienst doen als wegwijzer, schaapsscheerplek, bijenkast en toegangshek tot het wengebied van de wisent.

De routes zijn natuurlijk gratis te downloaden in de brabant vertelt app! Ga jij de route bewandelen, stuur dan jouw foto in naar brabantvertelt@kunstlocbrabant.nl.

 

 

brabant vertelt is een project van Kunstloc Brabant

Website © Afdeling Online