Nieuwe animatie toegevoegd aan de route ‘Paden banen’

Kunstenaar Jelle van Meerendonk heeft voor de NAR route ‘Paden banen’ in de app Brabant Vertelt twee animaties ontwikkeld. Zijn animaties zijn geïnspireerd op het gebied waar de route doorheen loopt, De Maashorst. Met de animaties brengt Jelle het schaap, de bij en de wisent schetsmatig tot leven. Je krijgt zo een indruk van wat er zich afspeelt in De Maashorst. Download de route binnen de app Brabant Vertelt. Deze is verkrijgbaar via de App Store of Google Play.

Paden banen is een wandelroute van 9.6 kilometer langs 25 punten bij het plaatsje Zeeland in Noord-Brabant. Je wandelt door bossen en heidevelden, over zandheuvels, kaarsrechte dreven en slingerende driften, langs bolle akkers, waterpartijen, structuurgaten en een buurtschap. De mooie kunstenwerken in de route laten je kennis maken met de begin- en eindpunten van de dreven.

Routes op je smartphone
Brabant Vertelt. Over dat ene kunstwerk langs de snelweg. Over die mooie oude boerderij in het centrum van het dorp. Of over het ontstaan van het landschap.

Elke fiets-, wandel-, en autoroute in deze gratis app heeft zijn eigen verhaal. Met gedichten, geluiden, beelden en animaties nemen we je mee op reis door de vele verhalen die Brabant rijk is. De thema’s van de routes zijn divers. Verhalen over stad en land, over kunst en cultuur en over erfgoed en historie. Leuk voor volwassen, en ook leuk voor kinderen. Samen ontdek je de mooiste plekken en verhalen van Brabant.

Goed om te weten: je kunt de routes thuis downloaden, zodat je verder geen internet nodig hebt. Bovendien laat de app je zien waar je kunt parkeren, waar de bezienswaardigheden op de route zijn en waar je even lekker kunt pauzeren met een kopje koffie. Ideaal voor een leuk dagje uit.

Download de app en ga samen op pad!
Zin gekregen om zelf Brabant te ontdekken? Lees meer over de routes op www.brabantvertelt.nl en download nu alvast de app via Google Play of de App Store.

Brabant Vertelt is een project van Kunstloc Brabant. Kunstloc heeft als missie het zichtbaar maken van de waarde van kunst en cultuur. Door de app brabant vertelt verbindt Kunstloc kunst en cultuur met erfgoed, recreatie en natuur. Kunstloc bundelt de vele prachtige routes in Brabant en brengt ze onder de aandacht.

 

brabant vertelt is een project van Kunstloc Brabant

Website © Afdeling Online