Er komt een nieuwe route door de Spoorzone van Tilburg

Groot nieuws! Er komt een bijzondere route in onze Brabant Vertelt App! Vanaf december verhuisd Kunstloc Brabant naar de industriële en vernieuwde LocHal in de Spoorzone in Tilburg. Dit leek ons een mooi moment om een project op te zetten met onze nieuwe buren. In samenwerking met de Bibliotheek Midden-Brabant hebben we een wandelroute ontwikkeld waarin je alles te weten komt over het gebied wat de laatste jaren is ontwikkeld tot een van de grootste hotspots in Tilburg. Ook willen we graag samenwerken met jou! Kan jij een creatieve naam voor deze Tilburgse Spoorzone route bedenken? Dan wordt jouw naam gebruikt voor de route en win je ook een prijs!

Reageer onder het Facebook bericht van Brabant Vertelt met jouw meest originele naam en 25 januari zullen wij bekend maken wat de winnende naam is geworden!

Een aantal jaren geleden is de bibliotheek samen met oud NS-medewerkers in gesprek gegaan en hebben zij de basis van deze route opgezet. Het team van Brabant Vertelt heeft onlangs de route in een nieuw jasje gestoken. In de route kom je alles te weten over de oorspronkelijke bestemming van de panden en de invulling die ze nu gekregen hebben. Zo ontdek je steeds meer over deze bijzondere plek.

De wandelroute brengt je langs prachtige oude gebouwen die een enorm interessante geschiedenis hebben. Met oude foto’s van indrukwekkende locomotieven en verhalen die verteld worden door de oud NS-medewerkers nemen we je mee door de Spoorzone. Je komt langs kunstwerken, muurschilderingen, evenementenlocaties, bijzondere koffietentjes en nog veel meer!

Wanneer de LocHal officieel geopend wordt, zullen wij onze route lanceren in de app! Volg ons op Facebook, Twitter of Instagram om de lancering van de route in de gaten te houden.

brabant vertelt is een project van Kunstloc Brabant

Website © Afdeling Online