faq

Is er een handleiding van de app beschikbaar?
Er is een mooie instructie video beschikbaar (zie rechterkant van de pagina).

Heb ik internet nodig om de routes te lopen?
Je kunt de app gebruiken zonder verbinding met wifi of 3G/4G. Je moet daarvoor wel eerste de gewenste  routes downloaden als je met internet verbonden bent. Downloaden kan via de startpagina van de app. De app werkt het beste als de locatievoorzieningen (gps) van je telefoon aan staat. De locatievoorziening beheer je via het instellingenmenu van je telefoon.

Heb ik GPS nodig tijdens het wandelen?
De app werkt het beste als de locatievoorzieningen (gps) van je telefoon aan staat. De locatievoorziening beheer je via het instellingenmenu van je telefoon. Met gps kun je zien waar je je op de route bevindt. Zonder gps kun je wel op de kaart kijken, maar navigeert de app niet met je mee.

Hoe kies ik een route?
Via de startpagina (tabblad ‘zoek’) kun je een keuze maken voor het type route: een wandel-, fiets- of autoroute. Als het bijbehorende icoontje oplicht, is de keuze actief. Daarnaast kun je zoeken op thema. Standaard zijn alle thema’s geselecteerd, maar je kunt naar keuze thema’s uitvinken.

Welke telefoon heb ik nodig om de app te kunnen downloaden?
Je kunt de app gebruiken met je iPhone, iPad en iPod Touch. Dit vereist iOS 6.0 of nieuwer. Daarnaast kun je de app gebruiken met alle telefoons die werken met Android 2.3.3. of hoger. De volgende merken gebruiken Android: Samsung, Sony, HTC, Google, Sony Ericsson, Motorola, Acer of LG (en nog meer).

Hoe download ik de app?
Scan de QR code of ga op je telefoon naar de App Store of Google Play. Typ ‘brabant vertelt’ in en download de app.

Hoe download ik een route?
Klik op de route van jouw keuze. Je komt nu op de routepagina. Klik op ‘download route’ om de route te downloaden naar je telefoon. Dit duurt 1 tot 3 minuten, afhankelijk van de grootte van de route en de snelheid van je internetverbinding. Laat je telefoon ondertussen even met rust.

Hoe bekijk ik een route?
Via de routepagina kun je, nadat je de route gedownload hebt, de route starten. Je ziet een routekaart met genummerde markeringen. Wanneer je de gps aan hebt staan en de punten passeert, krijg je een signaal. Elk punt bevat tekst, beeld, geluid en/of een video van een bijzonder punt op de route. Je kunt inzoomen op de kaart, zoals je gewend bent op je telefoon (dit is bij ieder merk anders), maar kunt ook gebruik maken van de ‘+/-‘ knop onderin je scherm. Veel plezier!

Hoe weet ik dat de route die ik ga lopen actueel is?
Alle nog niet gedownloade routes worden automatisch bijgewerkt. De route al een tijdje geleden gedownload? Het kan zijn dat de route ondertussen gewijzigd is of extra punten zijn toegevoegd. Verwijder eerst de route via de optie ‘meer’ (drie stipjes) en klik op ‘beheer download’, klik vervolgens op de route naar keuze en verwijder de route. Je kunt de route vervolgens opnieuw downloaden.

Hoe deel ik een route met vrienden/familie?
Je kunt elke route delen op sociale media met de knop ‘deel route’. Die vind je onderaan het startscherm van je gekozen route.

Staat je vraag er niet bij?
Mail dan naar brabantvertelt@kunstlocbrabant.nl en we helpen je zo snel mogelijk verder. Verdronkenland II

brabant vertelt is een project van Kunstloc Brabant

Website © Afdeling Online